Tervetuloa Tampereen esi- ja perusopetuksen Wilmaan!

Kaikilla kouluilla sekä esiopetuksessa on käytössään Wilma kodin ja koulun vuorovaikutuksen avuksi.

Wilman avulla huoltajat voivat seurata oppilaan ja opiskelijan opintosuorituksia, tarkastella ja selvittää poissaoloja, lähettää viestejä opettajille, lukea opettajien lähettämiä viestejä sekä seurata koulun lähettämiä tiedotteita. Myös oppilaiden lukujärjestykset löytyvät Wilmasta.

Oppilaat ja opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.

Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot ja viestivät opiskelijoiden ja huoltajien kanssa.

Tämän Wilma-lisenssin omistaa Tampereen kaupunki.

Wilma-tunnuksien luominen

Esi- ja perusopetuksen oppilaiden huoltajat luovat käyttäjätunnuksensa Wilma-oppilashallintojärjestelmään itse ennen lukuvuoden 2020 - 2021 alkamista. Tunnuksia voi luoda 1.8.2020 lähtien. Wilmaan kirjaudutaan vahvalla tunnistautumisella Suomi.fi-palvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitaan mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti. Vain vahvalla tunnistautumisella lapsen voi liittää omiin tunnuksiin. Tätä kutsutaan valtuuttamiseksi.

Huoltajille, jotka eivät pysty tunnistautumaan vahvan tunnistautumisen kautta, mutta tarvitsevat kuitenkin Wilma-tunnukset, saavat tunnuksen luomiseen ns. avainkoodin oppilaan esiopetuksesta tai koululta lukuvuoden alussa. Henkilölle, joka ei ole virallinen lapsen huoltaja, mutta hänellä on ns. tiedoksisaantioikeus lapsen asioihin, saavat avainkoodin Wilma-tunnusten tekemiseen niin ikään esiopetuksesta tai koululta lukuvuoden alussa virallisten huoltajien kirjallisella luvalla

  • Huoltajat, jotka työskentelevät opettaja- tai henkilökuntaroolissa Tampereen esi- ja perusopetuksessa ja joilla on huollettavia Tampereen esi- ja perusopetuksessa, luovat erilliset huoltajatunnukset Wilmaan muulla kuin työpaikan sähköpostiosoitteella.
  • Huoltajat, joilla on jo Wilma-tunnukset oman työnsä kautta tai toisen huollettavan kautta, luovat Tampereen esi- ja perusopetuksessa olevalle huollettavalleen Wilma-tunnukset normaalisti. Vaikka järjestelmä on sama, niin jokaisella kunnalla sekä toisella asteella on oma erillinen tietokanta, johon tarvitaan erilliset tunnukset.

Kaikkien huoltajien tulee siis luoda uudet Wilma-tunnukset Tampereen esi- ja perusopetuksen Wilma-järjestelmään, vaikka huoltajalla olisikin jo käyttäjätunnukset Wilmaan olemassa.

OHJEITA

Wilma-tunnuksen luontiohje huoltajille (linkki Tampereen kaupungin sivuille)
Ohjevideo Wilma-tunnuksen luomisesta avainkoodilla (linkki YouTubeen)
Wilman pikaohje huoltajille (linkki palveluntarjoajan sivuille)
Usein kysytyt kysymykset (linkki palveluntarjoajan sivuille)

Wilma 2.33.78.1 © 2000-2023 Visma Lisenssit

Visma ja Visma-logo ovat Visma AS:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Wilma ja Wilman logo ovat Visma Enterprise Oy:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta.