Tervetuloa Tampereen esi- ja perusopetuksen Wilmaan!

Tampereen perusopetuksessa ja kielipainoituksellisessa esiopetuksessa on käytössä Wilma kodin ja koulun vuorovaikutuksen avuksi.

Wilman avulla huoltajat voivat seurata oppijan opintosuorituksia, tarkastella ja selvittää poissaoloja, viestiä opettajan kanssa sekä seurata koulun lähettämiä tiedotteita. Myös oppijoiden lukujärjestykset löytyvät Wilmasta.

Oppijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa.

Opettajat syöttävät Wilman kautta arvioinnit ja poissaolot ja viestivät oppijoiden sekä huoltajien kanssa.

Tämän Wilma-lisenssin omistaa Tampereen kaupunki.

Wilma-tunnuksien luominen

Perusopetuksen ja kielipainotuksessa olevien esiopetuksen oppijoiden huoltajat luovat käyttäjätunnuksensa Wilma-oppilashallintojärjestelmään itse. Wilmaan kirjaudutaan vahvalla tunnistautumisella Suomi.fi-palvelun kautta. Kirjautumiseen tarvitaan mobiilivarmenne, pankkitunnukset tai varmennekortti. Vain vahvalla tunnistautumisella oppijan voi liittää omiin tunnuksiin. Tätä kutsutaan valtuuttamiseksi.

Huoltajille, jotka eivät pysty tunnistautumaan vahvan tunnistautumisen kautta, saavat tunnuksen luomiseen avainkoodin oppijan koululta lukuvuoden alussa. Henkilölle, joka ei ole oppijan virallinen huoltaja, mutta hänellä on ns. tiedoksisaantioikeus tietoihin, saavat avainkoodin Wilma-tunnusten tekemiseen koululta lukuvuoden alussa virallisten huoltajien kirjallisella luvalla.

  • Huoltajat, jotka työskentelevät opettaja- tai henkilökuntaroolissa Tampereen perusopetuksessa ja joilla on huollettavia Tampereen perusopetuksessa, luovat erilliset huoltajatunnukset Wilmaan muulla kuin työpaikan sähköpostiosoitteella.
  • Huoltajat, joilla on jo Wilma-tunnukset oman työnsä kautta tai toisen huollettavan kautta, luovat Tampereen perusopetuksessa olevalle huollettavalleen Wilma-tunnukset normaalisti. Vaikka järjestelmä on sama, niin jokaisella kunnalla sekä toisella asteella on oma erillinen tietokanta, johon tarvitaan erilliset tunnukset.

OHJEITA

Wilma-tunnuksen luontiohje huoltajille (linkki Tampereen kaupungin sivuille)
Ohjevideo Wilma-tunnuksen luomisesta avainkoodilla (linkki YouTubeen)
Wilman pikaohje huoltajille (linkki palveluntarjoajan sivuille)
Usein kysytyt kysymykset (linkki palveluntarjoajan sivuille)

Päivitetty 27.6.2023

Wilma 2.34.42.1 © 2000-2024 Visma Lisenssit

Visma ja Visma-logo ovat Visma AS:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Wilma ja Wilman logo ovat Visma Aquila Oy:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Kaikki muut tavaramerkit ovat omistajiensa omaisuutta.